100-ból 74 ember ember emésztési problémákkal küzd

A 8 hetes zsírégető kihívásaimat mindig egy kérdőívvel indítom, hogy jobban megismerjem a tagokat, illetve problémáikat. A 8 hét alatt a Fitness Junkie táplálkozási programot folytatják, úgy hogy a többségük eddig nem követte a mértéktartó,egészséges táplálkozás ezen módját ( A 26 ember nagyrésze már egy ideje követi a programot). És kiderül, hogy ez sajnos nagyban befolyásolja a közérzetüket.

100 megkérdezettből csupán 26-an állították azt, hogy nem szenvednek puffadástól, rossz emésztéstől, székrekedéstől vagy hasmenéstől rendszeresen.

Engem több évig gyötört a puffadás, rossz emésztés, mire megtaláltam a legjobb módszert a mérsékelésére. Éppen ezért, pontosan tudom, hogy milyen rossz így élni. Egyszerűen és érthetően próbálom összefoglalni azt, hogy mely lépéseket érdemes kipróbálnod, hogy te is pontot tehess az ügy végére.

1.Tisztázzuk, hogy valóban van-e probléma!

A puffadás kapcsán ez nem mindig egyértelmű.  Igenis vannak olyan helyzetek, amikor ez a jelenség ( a nagyobb has) teljesen “természetes” és nem jelent gondot, hosszú távú problémát. Készítettem erről egy humoros videót. ITT MEGNÉZHETED! 

 

2. Térj át az egészséges táplálkozásra!

Az esetek többségében szimplán az, hogy a feldolgozott élelmiszereket kiiktatjuk és rostban gazdag lesz a táplálkozásunk, elegendő ahhoz, hogy a problémák elmúljanak. A Fitness Junkie táplálkozási programban résztvevők nagy százalékánál tapasztalható volt, hogy megszűnt a puffadás, a rossz emésztés, sőt nagyon sokan, akik úgy gondolták, hogy glutén-illetve laktózérzékenyek, az egészséges táplálkozás után képesek voltak ezeket probléma nélkül megemészteni.  Ne felejtsd el az egészséges táplálkozás mellett a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt sem!

 

3. Mi állhat a puffadás hátterében?

Olvasd el ezt a cikket és megtudhatod, hogy az ételeken kívül mi állhat még a puffadás hátterében! ITT TALÁLOD! 

 

4. Ételek, amelyek puffadást okozhatnak

Az esetek többségében azonban bizonyos ételek állnak a puffadás mögött. Egy cikket is tettem közzé már erről, illetve egy videóban is beszélek arról, hogy milyen fontos, hogy vezesd az étkezéseidet és a tested azokra adott reakcióit, hiszen így tudod kiszűrni és tesztelni, hogy mely ételekre vagy érzékeny. ITT TUDOD MEGNÉZNI A VIDEÓT! 

 

5. Ne szenvedj tovább!

Számomra a probiotikumok szedése nagyon sokat segített. Még várnadósság alatt is alkalmaztam. Akkor is hasznos lehet kúraszerűen, ha úgy gondolod, nem szenvedsz ilyen jellegű panaszoktól. A termékeket, amelyeket én kifejezetten ajánlok ITT TALÁLOD! 

 

6. Hihetetlen, de a mozgás is sokat segít!

Azok, akik sokat ülnek a számítógép mellett, hajlamosabbak a puffadásra. Ha teheted, akkor napközben is állj fel és mozgasd át magad, illetve ha rendszeresen sportolsz, az is enyhíti a tüneteket.

 

8 hét után ismét kitöltetem a kérdőívet majd és kiváncsian várom az eredményeket már számszerűsítve is.

Életmód - 2018. január 18.
Megosztom Facebookon!