4 ok, amiért nem tudsz megszabadulni az utolsó kilóktól

Tudom milyen rossz érzés, hogy minden nap mindent megteszel azért, hogy végre elérd az álomalakot,azonban mégsem sikerül. A Fitness Junkie táplálkozási programomban és edzősködésem alatt közel 3000 ember táplálkozási szokásait figyelhettem meg.Mindezen felül én magam is olyan vagyok, aki folyamatosan küzd a szebb testért, így mára már tisztán látom, hogy milyen néha számunkra észrevétlen hibát követünk el, amely megakadályozhat minket a végső cél elérésében.

1. Elcsúsztak a mennyiségek

A Fitness Junkie program kezdetekor mindenki buzgóan használja a mérőcsészéket. Majd idővel rááll a szemünk a mennyiségekre és már nem kellenek ahhoz,hogy meghatározzuk,miből mennyi szükséges a fogyáshoz. Azonban azt tapasztalom ( magamon is),hogy idővel hajlamosak vagyunk a mennyiségeket megnövelni,a makrotápanyagok (fehérje,szénhidrát, zsír)  a saját preferenciánk szerint változtatjuk. Közben azzal nyugtatjuk magunkat, hogy egészségesen táplálkozunk és tartjuk a mennyiségeket. Pedig, ha egy hétig visszaállunk a mérők használatához, észre fogjuk venni, hogy egyes csoportokból bizony jóval többet ettünk,míg másokat hanyagoltunk.

Térj vissza a mennyiség kontrollhoz, tartsd az előírt adagokat és biztos megint megindul a mérleg! De ami a súlynál is fontosabb…azok a centik!

 2. Megiszod a kalóriákat

A táplálkozási útmutatómban erre minden életmódváltónak felhívom a figyelmét,mert eléggé gyakori hiba. Míg a program kezdetén mindenki komolyan veszi, hogy mérsékelje a tej mennyiségét, úgy egy idő után visszakúsznak az életünkbe a nagy pohár tejeskávék. Ha naponta többször kávézol, a hozzáadott több deci tej már jelentős extra kalóriabevitelt tud jelenteni. Nem beszélve arról, hogy sokan szeretnek kávézókba beülni, ahol sokszor szirupokkal teszik még élvezetesebbé a kávénkat…és még hizlalóbbá. Bár remélem az üdítőkről, bolti gyümölcsös ásványvizekről lemondtál, de ha néha még elcsábulsz, akkor az is nagyban visszavetheti a fogyást. Persze élvezzük az életet, de ha tudunk ennél jobb megoldást, akkor miért ne élnénk vele. Nem?

3. Nem változtatsz az edzéseden

Ha mindent jól csinálsz és nincs változás,akkor ebben nagy szerepe lehet az egyoldalú edzéseknek.  Ha eljössz egy csoportos edzésemre,akkor azok után, hogy megkérdezem mikor mozogtál utoljára,van-e bármilyen sérülésed,problémád…a következő,amit le szoktam szögezni:Nálam nincs két ugyanolyan edzés! Mert a fejlődés titka pont ez. Az otthoni online edzésprogramjaimat is ebben a szellemben állítottam össze. Ha magadtól edzel és nem egy edzésprogramot követsz, akkor egy idő után akarva-akaratlanul azokat fogod csinálni,amelyek jól mennek. Egyrészt tudod, hogy képes vagy rá,másrészt elég nehezen vesszük rá magunkat, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

Az edzéseimet úgy hoztam létre, hogy folyamatosan fejlődj. Nem csak azt fogod ebből megtapasztalni,  hogy mennyi mindenre vagy képes,hanem garantálja, hogy ne álljon meg a fogyás.

4. Akaratlan csipegetés

Szerintem ez nagyon is jellemző a mai társadalomra.Annyira minden képes elterelni a figyelmünket,hogy néha nem is figyelünk fel, hogy éppen valamit csipegetünk. A másik pedig az, hogy az adott dologhoz kötjük a táplálkozást. Hányszor van, hogy az ember leül a tv elé és elkezd enni és ha még nem ért véget a műsor,akkor hoz egy kis plusz nasit. Hajlamosak vagyunk ilyenkor többet enni, arról nem is beszélve, hogy sokszor ezeket az extra adagokat nem számítjuk bele a kalória fogyasztásunkba.

 

A Fitness Junkie táplálkozási programom mennyiség kontrolljával és az otthoni edzésprogramokkal garantált a siker!

 

 

Életmód, Receptek - 2016. augusztus 13.
Megosztom Facebookon!