5 ötlet, ha unod a fehérje turmixod!

A megfelelő mennyiségű fehérje bevitel fontos a szervezetünk számára. A Fitness Junkie táplálkozási programom résztvevőknek a kezdetekben nehézséget jelent ennek biztosítása, így számukra a fehérje turmix egy egyszerű és gyors alternatíva. Egy idő után azonban az ember ráunhat erre is. A fehérje port hihetetlenül sok formában felhasználhatjuk, színesíthetjük vele az egészséges táplálkozást.

Íme 5 ötlet:

biotech shake 2

Fotó: Simon Alexandra

Dobd fel a turmixod!

Magát a turmixot is lehet variálni akár naponta, így nem unsz rá az ízére! Adhatsz hozzá zöldségeket ( spenót, leveles kel), gyümölcsöket ( banán, bogyós gyümölcsök) és felturbózhatod magokkal ( chia, darált mandula, mogyoró) vagy adhatsz hozzá magvajakat is ( mogyoróvaj, mandulavaj). A Fitness Junkie receptes gyűjteményemben megtalálhatod az én kedvenc turmixom!

 

 

 

zab

Fotó: Simon Alexandra

A reggeli zabpehely kiegészítője is lehet

Maga a reggeli zab is megérne egy misét, tekintve hogy a változatosságnak itt is csak a képzelet szab határt. A fehérje segít abban, hogy ne unj rá az ízekre.

 

Rohanós reggelekre

Fotó:Simon Alexandra

Fotó: Simon Alexandra

Anyukám a zabkekszet is felturbózza mindig fehérje porral.

A rohanós reggelekre vagy edzés után is fantasztikus.

A receptet a Fitness Junkie táplálkozási programhoz kapcsolódó recept gyűjteményben találhatjátok meg.

 

A legegyszerűbb palacsinta alapja!

fehérje palacsinta 2

Fotó: Simon Alexandra

Fehérje por, tojásfehérje és 2 perc alatt kész a legfinomabb,

fehérje dús palacsinta.

 

20 másodperc alatt édesség?

Fotó:Simon Alexandra

Fotó:Simon Alexandra

 1 adag fehérje, 1 teáskanál kakaó, 1 teáskanál kókusz liszt, egy kevés sütőpor, 1/2 dl víz. Jól keverd el és 20-30 másodpercre tedd a mikróba és már kész is.

A Fitness Junkie receptes gyűjteményben még rengeteg ötletet találsz arra, hogyan variálhatod a fehérje port! Az Instagram oldalamon pedig továbbra is megosztom azokat az ételeket, amelyeket a programomban fogyasztok.

Egyéb - 2016. március 23.
Megosztom Facebookon!