BESZÉLGESSÜNK AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSTÓL

BESZÉLGESSÜNK AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSTÓL ÉS  RÖGTÖN MEGMONDOM, HOGY MIÉRT CSINÁLOD ( VAGY ÉPPEN NEM CSINÁLOD) JÓL!

Számomra a legfontosabb abban, hogy segítek másoknak a Fitness Junkie programok által az, hogy megmutassam…az egészséges táplálkozás nem egy szükséges rossz, hanem egy élvezhető életmód. Miért? Mert hiszem, hogy csak ekkor lesz az egész fenntartható és nem egy ideig-óráig tartó “diéta”. Mindent megteszek azért, hogy támogassam őket ebben és hiszed vagy sem…sokkal több szól ebben az egészben a lélekről, mint magáról a testről. Éppen ezért figyelek, próbálok megérteni szituációkat és felismerni motívumokat, amelyek sokaknál előfordulnak. Ezt követően pedig próbálom megtalálni azt, hogy hogyan tudnám a programban lévő nőket elmozdítani onnan, ahol éppen tartanak vagy éppen rámutatni, hogy mennyi mindent elértek.

Ezer és ezer beszélgetés, levél és történet van már mögöttem és már felismerem, hogy mikor jött el az a pillanat, hogy valakinél már nem egy “diétáról” beszélünk, hanem egy életmódról, amiben hisz. Szerencsés vagyok, hogy rengetegszer megélhettem ezt a pillanatot és ezért nagyon hálás vagyok a Fitness Junkie táplálkozási program összes résztvevőjének.

Valóban azt gondolom, hogy nagyban befolyásolja a fogyásod sikerét az, ahogyan tekintesz az egész fitnesz témakörre, az egészséges táplálkozásra. Meghatározza, hogy ez valami, amit csinálsz ( vagy csinálgatsz) vagy ez valami, ami jellemez téged.   

A kezdetekben ( és ez teljesen jól is van így) sokszor hallom, amikor a programosaim beszélgetnek másokkal az étkezésükről, hogy azt mondják…”Nem ehetem ezt!” Aztán pár hónappal később hasonló beszélgetésben már ez így hanzik…”Nem eszem ezt!”

Ilyenkor tudom, hogy valami megváltozott.

És nem csak én vagyok ilyen jó megfigyelő. Kutatások bizonyítják, hogy a sikert nagyban meghatározza a nyelvezet, amivel nyilatkozol az adott dologról.

Egy kutatásban arra kérték az embereket, hogy két mondattal utasítsák el az egészségtelen nassolnivalót. Az egyik csoportnak  a “ nem ehetem” a másiknak  a “nem eszem” kijelentés  kellett használnia.

Felajánlották, hogy válasszanak az egészséges házi műzli szeletet és egy tábla csoki közül egyet.

A “nem  ehetem” csoportból 64% választotta a műzli szeletet, míg a másik csoportból csak 39%.

A tudósok szerint a “nem ehetem” csoportból azért választották többen az egészséges alternatívát, mert ez a kijelentés a személyiség egy erős része és mert egy tudatos döntéshozatalt mutat.  Az egészséges táplálkozás szimplán egy kijelentéssel nem valami olyan volt, amit csak csinálnak, hanem részévé vált a személyiségüknek.

Egy kis érdekesség …de talán elgondolkodtató.

Életmód - 2016. január 10.
Megosztom Facebookon!