Egy futócipő, amivel tényleg tartani tudod az iramot!

Nemrég érkezett meg hazánkba az Asics új kollekciója, a fuzeX Rush futócipő. Mivel az utóbbi hetekben lehetőségem volt kipróbálni a kollekció egyik darabját és hamarosan közületek is valaki nyerhet egyet, így arra gondoltam, hogy megosztom veletek, hogy miért szerettem bele annyira ebbe a cipőbe. Végre megtaláltam azt az edzőcipőt, ami rendelkezik a számomra fontos tulajdonságokkal:

Kényelem: Amellett, hogy akár a maratont is lefuthatod benne, bármilyen sportolásra alkalmas és olyan kényelmes, hogy a hétköznapok során is élmény viselni őket.

Design: A varrás nélküli felsőrész gondoskodik a design-os megjelenésről és ennek köszönhetően még a lábfejedre is tökéletesen fog illeszkedni a cipő. Tényleg bárhova felvehető és fekete színe miatt mindenhez illik, akár még egy szórakozóhelyre is elmennék benne.

Teljesítmény: Az Asics nagy figyelmet fordított arra, hogy a cipő segítségével az edzés végén is ugyanolyan intenzitással tudd végezni a gyakorlatokat, mint az elején. Ez a cipő talpában található „FuzeX GEL”-nek köszönhető, amely felfogja a talpat érő terhelést és optimális csillapítást biztosít minden helyzetben. A talp mindössze 8 mm magas, ami biztosítja a cipő dinamizmusát és a biztos talajfogást segíti. Ennek köszönhető, hogy könnyedebb benne a mozgás, ám mégis megfelelően puha és párnázott a talprész.

Biztonság: A cipőben található egy egyedülálló ütésálló rendszer a talp első részénél, amely plusz impulzust ad a lábnak és csökkenti a sérülésveszélyt is.

Futásélmény: Amellett, hogy a ComfortDry talpbetét rendkívüli kényelmet biztosít, az is fontos szempont, hogy a cipő súlya mindössze 210 gramm (férfi modell esetében: 255 gr), ami egy közepes méretű alma nehézségével egyezik meg. Olyan könnyű ez a cipő, hogy szinte nem is érzem, hogy rajtam lenne.

Igaz a gyártó elsősorban futáshoz ajánlja, én mégis úgy gondolom, hogy ez a cipő minden igényt kielégít, legyen szó akár aerob köredzésekről, biciklizésről, kocogásról vagy bármilyen más sportról. Eddig nem csalódtam benne és azt hiszem ezek után sem fogok.

 

Egyéb - 2017. április 27.
Megosztom Facebookon!