Én miért nem vagyok szerencsés? Nekem miért ilyen nehéz?

“Mindenkinek könnyebb, mint nekem! Szerencsések! Nekem senki nem segít! Engem nem nyom senki!”

Rengetegszer hallom emberektől amikor arról beszélnek, hogy miért nem sikeresek, miért nem érik el az álmukat, leginkább a hivatásuk terén. És hidd el…értem miről beszélnek.

Mikor elkezdtem a Fitness Junkie oldalt, soha nem gondoltam volna, hogy az lesz belőle, ami ma. Szenvedélyesen szerettem, amit csinálok és a célom csak annyi volt, hogy minél több embert felállítsak a kanapéról. Soha nem titkoltam, hogy egy mély lelki válságból próbáltam menekülni valamibe, ami lefoglal, amitől hasznosnak és értékesnek érezhetem magam.

Az oldal hihetetlenül sikeres lett. Rengeteg időt és energiát fektettem bele. Semmi szerencse nem volt benne…csak rengeteg munka. Nem telt el szinte úgy nap az elmúlt három évben, hogy ne posztoltam volna. Nem volt olyan nap, hogy ne foglalkoztam volna az oldallal. Folyamatosan tanulok, próbálok fejlődni, új eszközöket kipróbálni, hogy adni tudjak.  Mondhatom, hogy minden gondolatomat átszövi a közösség, a fejlődés, a Fitness Junkie.

Bár próbálok csak a saját utamra fókuszálni, néha belém hasított régebben, hogy mit csinálhatok rosszul. Emberek, akik sokkal kevesebb energiát fektetnek abba, amit csinálnak,sokkal nagyobb figyelmet kapnak. Szerepelhetnek reggeli műsorokban, a fitnesz rendezvények színpadán motiválhatják az embereket, újságok címlapján vagy hasábjain inspirálhatnak másokat, celebek támogatják őket…miközben én sehol nem vagyok.

Soha senki nem írt rólam cikket ( az Instyle magazinban megjelent pár sor az Instagram oldalamról, amiért a mai napig hálás vagyok), egy műsorban vagy újságban nem szerepeltem, a fitnesz rendezvényeken bár voltam a színpadon, de annak semmi köze nem volt a Fitness Junkie-hoz és a közel 3 év alatt egyetlen ismert személy említette meg az oldalam, amit azóta is a szívemben őrzök. Köszönöm Sarka Kata!

Fájt? Nagyon őszintén? Igen!

Bár úgy voltam vele, hogy ez csak olyan, mint az életem többi része. Soha semmi nem jött könnyen. Soha semmi nem volt egyszerű. Mindig mindenért ezerszer többet kellett dolgoznom, mint másoknak.

Viszont volt egy álmom, egy nagy célom és tudtam, hogy ugyanúgy, mint az életem többi területén, itt is el fogom érni azt, amit szeretnék, ha beleteszem a munkát, az erőt és a szenvedélyt. Bár a családom mindig támogatott, voltak olyan idők, a kezdetekkor, amikor kérleltek…hagyjak fel ezzel az egésszel és keressek egy rendes állást. Látták mennyi időt töltök az oldallal, mennyit próbálkozom és féltetettek a csalódástól. Belül éreztem, hogy ez az én utam és csak időt kértem tőlük, hogy had bizonyítsam be ( plusz, ha vissza kellett volna mennem egy irodába, akkor abba belehaltam volna). Kaptam időt és tudtam, hogy ez az egy esélyem van, hogy éljek is vele.

Soha nem nyomott senki. Nem voltak olyan kapcsolataim, amikből előnyöm származhatott volna. Nem a fővárosban lakom ( 60 kilométerre, de ez itt már más világ), nem szeretem magamat nyomni és nem vagyok a seggnyaló típus sem. És semmilyen előnyért nem változtatnék ezeken.

Pedig elgondolkodtam sokszor, amikor úgy éreztem…ez kellene ahhoz, hogy ez az egész valahová haladjon. De nagyon örülök, hogy nem adtam fel azt, aki vagyok.

Mert  az oldal, a történetem megmutatta, hogy a sikerhez, a fejlődéshez nem erre van szükség. Azért írom mindezt le, hogy meglásd…nem kellenek kapcsolatok, szerencse vagy bármi más ahhoz, hogy beteljesítsd az álmod. Tudod mi kell egyedül? Valami, amit szenvedélyesen szeretsz, rengeteg munka és kitartás. És egy nagy adag hit, hogy sikerülni fog.

És most már örülök, hogy így alakult. Örülök, hogy nem másoknak köszönhetem a sikert, hanem magamnak. Az az élet, amit ma élhetek, nem mások érdeme, hanem az enyém.  Ezt senki nem veheti el tőlem és semmilyen árat nem kellett érte fizetnem.  Nincsenek álmatlan éjszakáim amiatt, hogy valami olyat követtek, ami nem én vagyok. Jó érzés, hogy azért vannak ennyien az oldalon, mert azt tartják értékesnek, ami őszintén, kendőzetlenül, a hibáimmal együtt én vagyok. Saját magamtól tanultam meg mindent, amitől az oldal sikeres lett. Ha ezt nem éltem volna meg, akkor ez a tudás sem lenne most az enyém.

soha nem

Minden szerencse, ami engem ért, belőlem fakadt.

Ne azt nézd, hogy mid nincs! Ne várj a szerencsére! Ne keseregj azért, mert másnak sokkal könnyebb! Dolgozz minden nap azért, amiben hiszel! Alkoss csodálatosat! Hozd ki magadból a legtöbbet és jönni fog a siker, a boldogság! Ami a tiéd, amit nem veheted el tőled senki! És ha mégis? Minden eszközöd meglesz, hogy újra megalkosd! Mert a csoda benned van!

 

Lélek fitnesz - 2016. március 12.
Megosztom Facebookon!