Férfiak vs. nők

Az igazság az izomépítés mögött

Rengeteg nő kérdezi, hogy milyen edzés típus való neki, hogy ne férfiasodjon el, hogy ne legyen nagydarab.

A férfiak és a nők között sokkal mélyebb különbségek vannak, mint a fizikai eltérések. Hormonális szinten nagyban különbözünk egymástól.

Az izomépítés kulcsa pedig pontosan nem más, mint a hormon. Méghozzá a tesztoszteron, ami bennünk, nőkben nagyon minimális. Tehát, nekünk nagyon kell küzdenünk, ha izmosak akarunk lenni. Az pedig, hogy férfias izomzatot pakoljunk magunkra…természetes módon…lehetetlen.

Vannak nőies és férfias gyakorlatok? Máshogy kell edzenünk?

Alapvetően nincs különbség a tipikus gyakorlatok között az edzés során.

Azonban megjelenésben a nők és a férfiak mást preferálnak, így ebből a szempontból valóban általában más egy férfi és egy nő edzése.  A nők gyakran azokra a testrészekre fókuszálnak, amelyek kiemelik a nőies vonalakat. Ilyen például a csípő, a comb, a fenék, a has.

A férfiak számára a kidolgozott felsőtest az esztétikus, így ők inkább a hasukra, vállukra és a karajaikra koncentrálnak első sorban. (Persze ez nem feltétlenül igaz mindenkire! Mert azért valljuk meg őszintén…a férfiaknak is fontos lenne a láb edzés!)

Tehát hölgyeim, ne ijedjetek meg a súlyzók használatától, mert csak előnyötökre válik! Nem csak tónusos lesz tőle a testetek, de pörgeti az anyagcserét, ami a fogyáshoz elengedhetetlen.

Nem tudsz elmenni konditerembe, de szeretnél erősítő edzéseket végezni? A Bootyful otthoni test(sz)építő edzésprogramomat ezeknek a hölgyeknek alkottam meg! Az edzőtermet a lakásodba varázsolom!

 

Egyéb - 2017. január 26.
Megosztom Facebookon!