11 dolog, amit érdemes megfogadnunk, ha boldogok szeretnénk lenni!

Bár különbözőek vagyunk, egy dolog talán összeköt minket…mindannyian vágyunk a boldogságra. Mindenki szeretnél jól érezni magát az életben és valahol az összes cselekedetünknek ez áll a hátterében. Vannak azonban dolgok, amikről azt gondoljuk…ezek a boldogságunk alapjai, közben igazából ezek a megrontói és az igazán boldog emberek életében ritkán fordulnak elő.

Más az életünk, más a boldogságról alkotott fogalmunk, de azt gondolom, hogy ezek a dolgok, amik bekerültek a listába..akár észrevétlenül is, de mindannyiunk életét megmérgezik. Mondhatnád, hogy közhelyes a lista ( és talán igazad is van), de azt gondolom, hogy közhely abból lesz, ami igaz és néha mindannyiunknak szükségünk van egy hosszú nap után, hogy rájöjjünk…az életünk maga nem boldogtalan, csak hagyjuk, hogy ezeknek a dolgoknak hatása legyen ránk. Hiszek abban, hogy néha le kell tisztáznunk a gondolatainkat és ezek a kis összefoglalók segíthetnek reálisan nézni őket.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a boldogságunk 40%-ban azon múlik, hogyan viselkedünk a mindennapokban. A napi rutin, a hozzáállásunk tehát nagy százalékát jelenti a boldogságunknak.

És bár számomra is meglepő, de a kutatások azt mutatják, hogy 50%-ban a boldogságunkat genetikai hajlamaink határozzák meg.  Mindössze 10%-ot jelent mindaz, amelyre oly sokszor fogjuk a boldogságunkat, név szerint a körülményeink, a környezetünk vagy a nemünk.

Ott van az a 40%, amit mi befolyásolunk. Ha belegondolunk, akkor ez a százalék, ami elválasztja igazából akkor a boldog embert a boldogtalantól.

1. Nem hibáztatják magukat olyan dolgok miatt, amelyek felett nincs kontrolljuk!

Egyszerűen néha csak el kell fogadnunk, hogy nem mindent tudunk irányítani.

2. Nem töltenek túl sok időt közösségi médiával!

Átfogalmaznám ezt inkább arra, hogy pontosan tudják, hogy hogyan kezeljék a közösségi médiát. Mint nagy közösségi médiás, én magam mondom…néha jó egy kicsit elszabadulni. Az ember frissebbnek érzi magát és fontos, hogy újra rátaláljunk önmagunkra a közösségi háló bűvköréből kiszabadulva. Az élet igazi csodái ott vannak körülöttünk!

3. Nem veszik körül magukat negatív emberekkel!

Nem kell nagy tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjön az ember: Minél több időt töltünk negatív emberekkel, annál negatívabban látjuk  a világot!

 

4. Nem néznek vissza a múltba!

Fontos, hogy túl tudjunk lépni a múltbéli sérelmeinken, Hiszen nem tudjuk már megváltoztatni, nem tehetünk ellene semmit, csak annyit, hogy tanulunk belőle!

 

5. Nem választják a pillanatnyi örömöt a hosszú boldogság helyett!

„Az élet mindennap teszteli az akaraterőnket! Választhatjuk például a kanapén ülést az edzés helyett. Lenyomhatjuk az ébresztőt ahelyett, hogy elmegyünk edzeni. Étkezhetünk egészségtelenül vagy egészségesen. Nézhetjük naphosszat a sorozatokat vagy tölthetjük azzal az időnket, hogy fejlődünk. Mindannyian tudjuk, hogy a hosszú boldogsághoz rövid, kis áldozatokra van szükségünk!

Ha szeretnénk hosszútávon boldogok lenni, igenis néha nemet kell mondanunk a pillanatnyi „örömöknek” és azt kell választanunk, ami hosszútávon minket szolgál.

6. Ne maradj benne egy boldogtalan kapcsolatban!

Néha egyszerűbb bent maradnunk ezekben a kapcsolatokban, legyen szó akár barátságról, szerelemről. Talán azért is, mert ez a kényelmes. Ha ez a kapcsolat nem nyújt számunkra biztonságot, támogatást, bátorítást és egy igazi társat, akkor talán ideje kilépni belőle.

7. Nem mondanak igent mindenre!

Mindenkinek szeretnénk megfelelni, soha senkit nem szeretnénk megbántani. De meg kell tanulnunk néha nemet is mondani, hiszen, ha mi magunk nem vagyunk jól, akkor semmi nem lesz jó körülöttünk. Legyünk  Mi a prioritás önmagunknak!

8. Nem felejtik el, hogy alvás nagyon fontos!

Soha nem tudom eléggé hangoztatni, hogy milyen fontos az alvás. Az alvás hiánya depresszióhoz vezethet, nagyban csökkenti a koncentrációt és bármilyen hihetetlen…a fogyást is nagyban befolyásolja.

Erről korábban egy videómban beszéltem. Ha van egy kis időd, akkor mindenképpen hallgasd meg!

 

9. Nem bonyolódnak drámákba!

Ha boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor nincs szükségünk arra, hogy drámákat kreáljunk. Ezzel mindig csak egy űrt szeretnénk betölteni, ami a figyelem hiányból, boldogtalanságból, unalomból vagy önbizalomhiányból adódik. Az igazán boldog embereknek ezekre nincs szükségük és próbálják is kerülni.

10. Nem hasonlítják magukat másokhoz!

Természetesen nincs azzal semmi gond, ha valaki számunkra inspiráció vagy motiváció, de a boldog emberek nem méregetik önmagukat másokhoz, nem ez alapján ítélik meg önmaguk értékét. Kutatások is alátámasztják, hogy azok, akik önmagukat másokhoz hasonlítják, sokkal inkább hajlamosak a depresszióra és a negatív gondolatokra önmagukkal szemben.

11. Nem veszik a pozitív dolgokat kézenfekvőnek!

Míg a negatív emberek általában a pozitív dolgokat észre sem veszik, addig a boldog emberek nem csak felismerik, de csodaként értékelik azokat. Képesek meglátni őket a mindennapokban és nem mennek el mellettük anélkül, hogy hálát ne adnának ezekért a pillanatokért!

 

 

Fordította és írta: Simon Alexandra

Fitness Junkie

Minden megjelenésnél köteles a szerzői jogokat figyelembe tartani és az oldalt forrásként megjelölni.

 

 

Lélek - 2017. március 2.
Megosztom Facebookon!