Tojás és spárga katonák

 

Ha már unjuk a reggeli zabkását és/vagy a tojásrántottát, nagyon egyszerűen kiválthatjuk ugyanolyan egészséges ételre. Például erre a villámgyors, és egyszerű tojásos-spárgás reggelire. Igazán Fitness Junkie-barát, ugyanis tartalmaz sok fehérjét, és zöldséget is. A gyerekek is imádni fogják ezt a hihetetlenül könnyű, finom és szórakoztató reggelit!

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 1 csokor spárga (1 zöld)
  • 4 db tojás (3 sárga)
  • Só és fekete bors, ízlés szerint
  • Teljes kiőrlésű kenyér (1 lila) (opcionális)

Elkészítés:

Tegyünk egy nagy serpenyőt magas láng fölé. A spárgák végét vágjuk le, majd rétegezzük egyenletesen az edénybe és főzzük kb. 3-5 percig, vagy addig, amíg meg nem puhul. Alkalmanként fordítsuk meg őket.

Közben egy közepes méretű edénybe rakjuk bele a tojásokat, engedjünk rá hideg vizet, majd nagy lángon kezdjük el főzni. Miután felforrt, főzzük még tovább 3 percig, de már alacsony lángon. Így folyékony marad a tojás.

Majd vegyünk elő tojás csészéket, rakjuk bele a tojásokat, és óvatosan szedjük le a tetejét. Vigyázzunk, mert még forró, nehogy megégessük magunkat!

A tojásokba rakjuk bele a spárgákat, ízesítsük sóval és borssal. Tálalhatjuk akár így is, de ehetünk mellé egy teljes kiőrlésű kenyeret is.

Összesen:3 sárga, 1 zöld, (2 lila)

1 fő részére:1,5 sárga, 0,5 zöld, (1 lila)

Receptek - 2016. december 1.
Megosztom Facebookon!