A 10 leggyakoribb kérdés a zsírégetéssel kapcsolatban

A Fitness Junkie táplálkozási program által rengeteg kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogyan lehet a leghatékonyabban lefogyni úgy, hogy ne jöjjenek vissza hónapok, évek múlva a leadott kilók. Itt vannak a válaszok a 10 leggyakoribb zsírégetéssel kapcsolatos kérdésekre.

1. Hogyan legyen tónusos a testem?
Ez egy nagyon gyakori kérdés. Mindenkinek az az álma, hogy egyszerre fogyjon és izmosodjon. De ez sajnos nem ilyen egyszerű. És hogy miért nem? Azért, mert ahhoz, hogy izmot építsünk, több kalóriát kell ennünk, mert az izom ebből tud táplálkozni. Másfelől, ha fogyni szeretnénk, kevesebb kalóriát kell bevinnünk, ezáltal a szervezetünk az elraktározott zsírhoz fog nyúlni. Ezért nem lehet egyszerre fogyni és tömeget növelni. El kell döntenünk, hogy melyiket szeretnénk, mi a célunk. Azonban ha fogyni szeretnénk, vigyáznunk kell, nehogy elveszítsük a már felépített izom tömeget. Megfelelő étkezéssel, és az otthoni edzésprogramokkal ettől nem kell tartanunk, ugyanis ezek segítenek abban, hogy ne épüljön le az izmunk sőt, még tónusosabbá is tehetjük velük a testünket!

2. Hogy veszítsek a testzsíromból?
Ahhoz, hogy fogyni tudj zsírból, kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit elhasználsz. Bár véleményem szerint egyszerűbb a táplálkozási program szerint étkezni, mert így nem kell számolgatni a kalóriákat, de mégis segít a fogyásban. Ha fogyásról (vagy akár izomtömeg növelésről) beszélünk, fontos, hogy ne siessünk. Nem 2 nap alatt jöttek ránk a plusz kilók, nem is 2 nap alatt fogjuk elérni az álom alakot. Ha hamar lefogysz, lelassul az anyagcseréd, ezért hamar vissza is jönnek a leadott kilók.

3. Mennyi kardió edzésre van szükségem?
Erre a kérdésre nincs pontos válasz, mert minden ember más, mindenkinek más válik be. A kardió edzésnek számos egészségügyi előnye van, de nem kell több órán keresztül csinálnunk. Ehelyett szerintem előnyösebbek a magas intenzitású intervallum edzések. Ezek minimálisra csökkentik az izomveszítést, és maximalizálják a zsírégetést, 24 óra elteltével is!

4. Hetente hányszor eddzek?
Rengeteg nő úgy gondolja, ha órákon keresztül edz minden nap, fogyni fog. Pedig ez nem igaz! Ha valaki keveset eszik, és túl sokat edz, nem csak az izmai fognak leépülni, de még a fogyást is gátolja. És mi lesz, ha megáll a fogyás? Még kevesebbet fogsz enni és többet edzeni? Mert sajnos ez sem fog eredményre vezetni, hiszen valószínűleg a tested ekkorra már éhezni fog és előbb építi le az izmot ( mint a legnagyobb energia felhasználó), mint a zsírt. Tehát az én javaslatom az, hogy étkezz egészségesen, minimális kalória deficittel és végezz súlyzós edzést. Amikor megáll a fogyás, iktass be magas intenzitású intervall edzéseket. Ha magasabb kalóriáról és kevesebb ( de annál hatásosabb) edzéssel indulsz, mindig tudsz változtatni, ha esetleg stagnálna az átalakulásod.

5. Szükség van a súlyzós edzésre is, ha fogyni akarunk?
A súlyzós edzés a legjobb választás, ha a célod a fogyás és közben egy tónusos test. Ha nincs lehetőségünk,elmenni edzőterembe, otthon is edzhetünk. A weboldalamon 5 edzésprogram közül tudtok választani, ami a kezdőknek és a haladóknak is nagy segítségére lehet.

6. Mennyit kell ennem?
Erre nem lehet egységes választ adni, mert mindenkinek máshogy kell étkezni. Ahhoz, hogy erre pontos választ tudjak adni, meg kell vizsgálni, hogy nőről vagy férfiről beszélünk, kell tudni a testsúlyát, a magasságát, az életkorát, valamint a fizikai aktivitás szintjét is. A táplálkozási programomnál első lépésként ki kell töltened egy kérdőívet, amely majd segít abban, hogy meghatározzam neked a megfelelő mennyiséget. A munka itt nem ér véget. Folyamatos kapcsolatban leszünk és a változásoknak megfelelően állítom át majd az adagokat.

7. Mit kell ennem, hogy fogyni tudjak?
Ahogy az előző pontban írtam, a lényeg az az, hogy egészségesen együnk. Sokan azt gondolják, hogy a szénhidrát és a zsír az ellenségünk. Pedig ez nem így van. Ebből nyeri a szervezetünk az energiát. A fehérje szintén kiemelten fontos, amiről nagyon sokan elfelejtkeznek. A táplálkozási programomban ezekre is választ kapsz!

8. Számolnom kell a kalóriákat, ha eredményeket akarok?
Kezdetben lehet könnyű kiszámolni az aznap bevitt kalóriákat, de egy idő után már unalmassá és nehézzé válhat. Hiszen lássuk be, ha változatosan akarunk étkezni, minden nap ki kell számolnunk, étkezésenként, hogy mennyi kalóriát fogunk bevinni. Ez rengeteg időt vesz igénybe. Ezért nagyon jó megoldás lehet a Fitness Junkie táplálkozási programomat követni, mert itt nem kell ugyanazt ennünk minden nap, és így is nagyszerű eredményeket érhetünk el!

9. Szükség van az éhgyomorra végzett edzésre?
Sok nő úgy gondolja, több kalóriát éget el, ha éhgyomorra edz. Azonban ezt semmi nem támasztja alá. Csak rajtad áll a döntés, ha szeretsz éhgyomorra edzeni, csináld bátran!

10. Zsírégetőt kellene használnom?
Szerintem a legfontosabb, ha fogyni akarunk, a helyes táplálkozás és az edzés. Ha ez a kettő nincs meg, semmit nem fog érni egy jó zsírégető tabletta, se másmilyen étrend kiegészítő.

Egyéb - 2017. január 26.
Megosztom Facebookon!