5 tipp arra, hogy elkerüljük az évvégi kimerültséget

Az év utolsó szakaszát néha a legnehezebbnek érezhetjük. Ahogy az újév közeledik, gyakran törekedünk arra, hogy befejezzük vagy akár elkezdhessük mindazokat a dolgokat, amiket még nem tettünk meg. Nem is beszélve arról, hogy az ünnepek milyen plusz stresszt jelenthetnek számunkra.

Szerencsére vannak olyan dolgok amelyeket megtehetsz, hogy megakadályozd egy kicsit az év végi kimerültséget és stresszt.

 

Iktass be egy kis én időt

Bár nagyszerű időtöltés ebben a időszakban a barátokkal és a családdal lenni mégis néha kell magunkra  egy kis időt szánni. Akár olvass egy jó könyvet, vegyél egy  forró habfürdőt, nézd meg a kedvenc sorozatodat, hallgasd a kedvenc zenéid vagy bármit, ami kikapcsol.

 

 

Edzés

A fizikai aktivitás, még akkor is, ha csak sétálni vagy kerékpározni mész, csökkenti a kortizol szinted, ami a stresszért felelős hormon. Tedd ezt a családoddal vagy a barátaiddal, hogy velük is több időt tölthess. Az edzés megnöveli az endorfin szinted, ami a  boldogság és eufória érzését kelti. Nem is beszélve arról, hogy a rendszeres edzések megkönnyítik, hogy éjszaka könnyebben elaludj.

Ha úgy érzed, hogy az edzés túl sok időt venne el, vagy komfortosabb számodra otthon edzeni akkor a Fitness Junkie otthoni edzésprogramok lehetnek számodra a megoldás, hiszen ki sem kell mozdulnod a lakásból.  Bővebb információt ezekről ITT találsz.

 

Meditáció

Mindössze annyit kell tenned, hogy egy csendes és kényelmes helyet keress a gyakorlásához. A rendszeres meditálás ténylegesen megváltoztatja az agyat oly módon, hogy csökkenti a stresszt. A legfontosabb, hogy figyelj a testedre és összpontosíts a jelenre.

 

 

Szundi

Elképzelhető, de a gyors szundi valóban segíteni fog a munkában. Szakértők szerint, egy 10-26 percig tartó alvás valóban növelheti a teljesítményünket. Egyes szakértők azt is javasolják, hogy igyunk egy csésze kávét, mielőtt ledőlünk, mivel 20-30 percet vesz igénybe, hogy a koffein hasson és ébredéskor újult erővel vethetjük bele magunkat a munkába.

 

Tedd el az elektromos kütyüket!

Persze általában hasznos dolog amikor folyamatosan kapcsolódunk az internethez, vagy ha megy a televízió, de gyakran csak elvonják a figyelmünket. Ha több időt töltünk a készülékeinkkel, különösen munka után, az megakadályozhatja az agyunk pihenését, feltöltődését.

 

Életmód, Lélek - 2017. december 19.
Megosztom Facebookon!