8 otthoni praktika a narancsbőr eltüntetésére

A narancsbőrtől szinte minden nő szenved napjainkban.Vannak, akiken látványosabban van jelen és van, akiken kevésbé, de azt kell mondanom…valahol mindannyiunkat foglalkoztat ez a ” jelenség”. Van 8 praktika, amit mindenképpen érdemes bevetned, ha szeretnél látványos változást elérni.

1. MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ FOLYADÉK

Legalább igyál meg naponta 1,5 liter szénsavmentes ásványvizet. Bár őszintén, én inkább a 2-3 litert javasolom, ha igazán látványos változást szeretnél elérni. Ha eddig a 1,5 liter is nehezen ment, akkor mindenképpen tűzd ki ezt célul. Ha már szokássá vált, akkor pedig próbáld szép fokozatosan emelni a mennyiséget. Hidd el, hogy meghálálja a bőröd!

2. DIÉTA

Bár inkább én úgy fogalmaznék…egészséges, mértéktartó táplálkozás. A narancsbőr eltüntetésében ( mint mindenben, ami kapcsolatban van a testünkkel) a legmeghatározóbb a folyadékbevitel mellet a táplálkozás. Ebben segítségedre lehet a Fitness Junkie táplálkozási program. Nem hiszed el, hogy látványos változást érhetsz el a narancsőrrel kapcsolatban is csupán azzal, hogy megváltoztatod a táplálkozásodat és figyelsz a folyadékbevitelre? Akkor nézzed meg a Fitness Junkie programosok átalakulását és ámulj! Itt nézheted meg őket! 

 

3. EDZÉS

A mozgás szintén fontos szerepet játszik a narancsbőr elleni harcban. A Fitness Junkie otthoni edzésprogramokat úgy állítottam össze, hogy a problémás területeken legyen a fókusz.

 

4. KÁVÉ

A kávézaccos kezelésekről itt olvashatsz bővebben.

 

5. MÉREGTELENÍTÉS

Én nem hiszek a méregtelenítő kúrákban, hiszen ha testünk jól működik, akkor ezt elvégzi. Abban hiszek, hogy fontos, hogy minél kevésbé feldolgozott élelmiszerekkel tápláljuk a testünket. A Fitness Junkie táplálkozási program is ezt képviseli. Emellett természetesen hatékony tud lenni olyan gyógyteák fogyasztása is, amelyek segítik a nyirokrendszert, amelyek tisztító hatásúak, azonban semmilyen esetben sem helyettesítik a kiegyensúlyozott, tiszta ételekre alapuló táplálkozást.

 

6. SZÁRAZ KEFE MASSZÁZSszárazkefe

Ez szintén egy egyszerű és olcsó otthoni praktika, amelyet alkalmazva csökkentheted a narancsbőr jeleit.

 

 

7. TESTKEZELÉSEK

Számtalan kezelés létezik már, amellyel csökkenteni lehet a narancsbőrt. Íme,pár kezelés, amelyet én be szoktam iktatni a hétköznapjaimba:

  • szauna ( finn vagy infra)
  • masszázs
  • SMR henger rendszeres alkalmazása
  • száraz kefés masszázs
  • kávézaccos bőrradír
  • hideg-meleg váltózuhany

 

8. VÉRKERINGÉS SERKENTÉS

A gyógyteák a vérkeringés serkentésében nagy hasznunkra lehet. Ilyen a gingkó biloba vagy a zöld tea. A nyirokrendszer támogatására én tejoltógalaj teát szoktam inni, amely segít a nyirokrendszerben lévő pangások felszabadítására. A borsmenta olaj és a grapefruit olajak is nagyszerűek erre, én most ezt alkalmazom testradírban, illetve lehet belőle testolajat is készíteni. Látogass el erre az oldalra, ha érdekelnek ezek a megoldások! KATTINTS IDE! 

Életmód - 2016. május 15.
Megosztom Facebookon!