Adventi kalendárium ötletek

Először is egy kis magyarázat, hogy mit is keres egy fitnesz oldalon egy ilyen írás…

Nagyon sokan érdeklődtök az életünk, a hétköznapjaink felől. Rengeteg kérdés érkezik Laráról, arról, hogy hogyan próbálunk az élet más területein is a “wellness-re” vagy a “well-beingre” törekedni. Fantasztikus lenne ennek egy külön oldal, de ennek kezelésére nem lenne sem időm, sem energiám.Vannak írások amelyek egyszerűen csak túl hosszúak vagy túl részletesek a közösségi médiának…így gondoltam…ilyenkor felhasználom ezt a már meglévő platformomat. Remélem senki nem haragszik meg érte. 🙂

 

Adventi kalendárium 2019 nálunk

Az idei évem végét sajnos nem a kreítivitás vagy a DIY ( Csináld magad!) jellemzi eddig. Törekszem, hogy változtassak ezen és a karácsonyi ajándékok többsége saját készítésű lesz, de most a nagy évvégi hajrá előtt és Lara ajándékainál ezt elengedtem.Ugyanakkor próbálltam nem túl pazarló és praktikus lenni.

 

Hogy fog kinézni az adventi kalendárium maga?

Amazonról rendeltem ezt a kis falra szerelhető zsákos kalendáriumot. Aztán jól rájöttem, hogy nem akarok lyukakat a falra, így egy kis kosárban lesznek a zsákocskák ( amik elég kicsik…egyértelműen a karácsonyfás képhez nem jutottam el, mert akkor láttam volan. Szóval lehet, hogy mégis varrunk sajátkezüleg). Mivel Lara nagyon érdeklődő, így minden zsák ki lesz tömve és csak előtte éjszaka csempészem bele a másnapi ajándékot. Egyrészt így biztos nem bukkan rá, másrészt megadja a sponteneitást is nekünk. Készülünk élményekkel is, de sajnos a beosztásunkat ritkán látjuk előre, így ezek képlékenyek. Írtam egy forgatókönyvet ( ne nevess…ilyen vagyok), hogy melyik nap mi kerüljön bele, de persze ez változhat. Kicsi ajándékok, így ha jön valami jobb élmény ötlet ( eddig kettő-három van a fejünkben), akkor össze is lehet vonni egy-egy csomagot.

                        

 

Mik lesznek a csomgban?

Praktikus dolgok

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Lara egy fogkefének is hihetetlenül tud örülni. Napokig beszél róla és nagyon hálás érte. Így a legkötlséghatékonyabb megoldás az, ha ezek a mindennapi és szükséges dolgok is bekerülnek a kalendáriumba. Ha valami olyan nagy, hogy nem fér bele a kis zsákocskába ( elég sok ilyen lesz sajnos), akkor írok neki egy kis levelet, hogy a manók hová dugták el. Lehet, hogy még egy-egy nap térképet is készíek vagy lerajzolom, hogy hol keresse. Szerintem ez jó móka lesz!

Praktikus dolgok, amik nálunk bekerülnek:

-Fürdőszobai fellépő kézmosáshoz-1 nap

-Törölköző ( még ebből is keresünk valami aranyosat) -1 nap

-Nagylányos pizsi ( kétrészes pizsit takar nálunk)- 2 nap

-Bugyik (kezdi nagyon érdekelni a szobatisztaság)-Itt jegyzem meg! Ki gondolta volna, hogy baromira nem lehet kapni cuki, mesefigurás bugyit 2 éveseknek?! -2 nap

-Fogkefe (éppen aktuális lesz pont a csere) -1 nap

-Hajgumik, hajcsatok ( több napnyi adag van, mert ez nálunk fogyó) -2 nap

-Mikuláslány ruha (bölcsis ünnepségre cuki kis ruha, egy kis mikulás sipkával)-1 nap

11 nap

                          

Könyvek:

Tőlünk rengeteg könyvet kap Lara. Tényleg…ha valamire sokat költünk és rendszeresen, akkor ez az. Most csak 4 db mini könyvet fog kapni. Ezek szuperek lesznek utazáshoz, étterembe és mivel nálunk most van a “Mi ez? Ez mi? Ez micsoda?” korszak…ez tökéletes lesz, hiszen ezerszer fel lehet tenni benne ezeket a kérdéseket. 🙂 4 mini könyv van egy tartóban, ami praktikus, mert egy női táskában is elfér. A mis sorozatunkban Az építkezésen, Állatok, A gazdaságban és Az én világom című könyvek voltak.

4 nap

Játékok és egyebek:

 • Matricák- Nálunk ez most nagy mánia. Ragasztgatni. Szerencsére elég költségkímélő hobbi.-2 nap
 • Peppa Pig-es nyomda-Ez az egy mese igazából,amit nézett angolul, de nyomdázni imád apukája pecsétjével. 2 részletben fogja megkapni az 5 darabos nyomdát-2 nap
 • Ujjbáb-Bár eredetileg filcből készültet kerestünk, ez nyert végül.-1 nap
 • 24 darabos zsírkréta-Mert az mindig kell. -1 nap
 • Télapós hógömb-Nálunk ezek a dolgok el tudják varázsolni Larát. -1 nap

22 napra van ajándék

+ 4 nap élmény eddig a fejünkben ( Tropicarium, szánkózás Normafán spontán, amikor éppen hó esik, egy nap wellness Velencén, hogy úszkálhasson, közös mézeskalács sütés)

 

Egészséges nasik:

Nem leszek álszent. Lara evett már életében cukros kakót, fagyit…mondjuk csokit azt pont nem. A lényeg, hogy nem tiltjuk, de otthon, tőlem…nem igazán kap ilyet ( max, ha a nagymamák hozzák és nekem kell tálalnom). Biztos fog elég csokit, cukrot kapni, így én a Müllerben vettem egészségesebb nasikat. Magok, egészségesebb kekszek, almachips és gyümölcs. Ezek lesznek a kisebb ajándékok mellett kiegészítésnek.

 

Még egyéb ötletek, amiket bevethettek:

 • Lego duplo több napra szétbontva
 • Puzzle darabok
 • Minden napra egy mese ( nálunk ez 10-nél nem áll meg:-)
 • Szinező
 • Jétékkonyha kellékek
 • Gyurma
 • Felfűzős játékok
 • Mini állatok, kisuatók, mini babák
 • Baba ruhák, babáknak kiegészítők

Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis összefoglalót! 

 

 

 

 

Család, Egyéb - 2019. november 17.
Megosztom Facebookon!