A média káros hatása a nőkre a mai világunkban

A média által sugárzott szépségideálnak köszönhetően sajnos azt tapasztalhatjuk, hogy sokan ítélkeznek első látásra kinézet alapján. Az tény, hogy az emberi agyba jutó ingerek 75%-a  a szemünkön keresztül, vizuális úton érkezik. Ezért egy első benyomás még azelőtt kialakul bennünk, hogy egy újonnan megismert emberrel akár egy szót is váltottunk volna, és ez tudat alatt meghatározza hozzáállásunkat. Ám ezzel a média által sugárzott szépségideálnak köszönhetően sajnos azt tapasztalhatjuk, hogy meg is ítélnek a kinézet alapján anélkül, hogy megadnák a lehetőséget a verbális kommunikációra.

A mai világban legfőképpen a média hatására, rengetegen testképzavarosak vagy önbizalom hiányosak, mert azt a képet látják, hogy csak az a tökéletes és sikeres nő, aki XS-es ruhát hord, vagy akinek minden idoma kerek, akinek mindig tökéletes a haja, aki mindig ragyog és sorolhatnám… Még akkor is, ha tudják, hogy ezeket a „tökéletes nők” sem mindig a természetnek köszönhetik. Ez a hatás kortól és állapottól  is független, mivel a mai világban már az idősebb korú hölgyeknek is tökéletesnek kell lennie vagy például egy kismama sem hízhat túl sokat.
Ez káros hatással lehet a nőkre, hiszen az önbizalom jelen van a mindennapokban, befolyásolhatja a teljesítőképességet is.

Pár jó tanács azoknak a nőknek, akik testképzavarosok vagy önbizalom hiányosak:

– A legfontosabb, hogy testi, lelki egyensúlyban kell lenned önmagaddal.

–  Felejtsd el a média által közvetített tökéletességet! A valódi értékeidet nem a külsőd határozza meg csak is te magad.

–  Ne törődj másokkal! Gondolj arra, amiben sikeres vagy. Ha elkezded szeretni magad az gyökeresen változtatja meg az életedet, kiegyensúlyozottabb és boldogabb leszel.

–  Az irigykedés és a kritizálás sem változtatnak a dolgon, ha olyan dologgal vagy elégedetlen, amin csak te saját magad tudsz változtatni, hát tedd meg, és irigykedjenek rád mások. Azáltal pedig, hogy túlzott önkritikát gyakorolsz magad felett csak negatív energiákat kapsz. De a megerősítésekkel pozitívan hatsz önmagadra, a belsődben végbemenő változás az életedre is pozitívan fog hatni.

– Önmagaddal is úgy törődj, mint mással, akit nagyon szeretsz. Legyél türelmes, alázatos és kedves magadhoz. A türelem segíthet abban is, hogy önmagadat is más fényben lásd.

– Találj módszereket arra, hogy kapcsolatba kerülj a belső éneddel és ezáltal tudd támogatni a lelkedet.

–  Figyelj magadra, hogy mivel táplálkozol, hiszen ez a tested üzemanyaga! Tudatosítsd magadban, hogy mire van szüksége a testednek ahhoz, hogy maximális energiával rendelkezz. Végezz olyan testmozgást, ami örömmel tölt el!

– Éld meg az élet apró örömeit!

–  Adj hálát a sorsnak azért, ami neked jutott!

Soraim tanulsága: ne engedjük a média hamis ideáljainak, hibátlan nő nem létezik.

„Ha nő vagy ne feledd: igazi varázslónak születtél, teremtő tündérnek. Ha valamit igazán szeretnél el fogod érni, meg fogod csinálni. Az érzelmeid segítenek megtalálni és megtartani bármit: szerelmet, munkát, célokat. Elegendő vagy te magad, a lelked és a szíved.” /Belső Nóra/

Lélek, Lélek fitnesz - 2017. november 29.
Megosztom Facebookon!