10 Fitness Junkie tipp arra hogyan őrizd meg a motivációdat diéta alatt

Lassan itt az új év, most tényleg elhatároztad magad és véghez akarod vinni a kitűzött céljaidat? 2018 nyarán sokkal jobb formában akarsz lenni, mint idén nyáron voltál? Szeretnél megszabadulni pár kilótól? Elégedett akarsz lenni a testeddel? Akkor jó helyen jársz! A Fitness Junkie programokkal meg tudod csinálni! Felejtsd el a villám diétákat és a drasztikus tápanyag megvonásokat, különböző kúrákat, mert amint abbahagyod pár hét elteltével, a szervezeted ki lesz éhezve a hiányzó vitaminokra, ásványi anyagokra és újra elkezdesz enni , majd jön a jojó effektus. Ha jojózás helyett komoly eredményeket szeretnél, akkor válts életmódot a Fitness Junkie programok segítségével.

 További információt a programokról ITT találsz:

 

 

Addig is adok 10 tippet, amik segíthetnek túllendülni a kritikus időszakokon.

Egy jó étrend, tartható kell, hogy legyen. Azonban még akkor sem lesz minden egyszerű, ha a táplálkozás és az edzésterved rendben van. Ilyenkor a következő módszerekkel megerősítheted magadban a céljaidat, erőt meríthetsz az eddigi sikereidből, ezáltal motiváltabbá válhatsz, hogy folytatni tudd töretlenül!

 

1. Tervezz előre!

Terv nélkül, összekapkodott ötletek alapján kár belevágni. Ha viszont pontosan tudod, hogy mit csinálsz, mi vár rád és visszatekintesz, hogy mi mindent teljesítettél eddig, az megerősíti a tudatot, hogy jó irányba haladsz. Időszakosan készíts képet magadról és mérd mérőszalaggal ez is sokat segít.

 

2. Próbálgass ruhákat!

Fel fog tűnni, hogy egyre kisebb méretek kellenek. Ha esetleg van egy olyan régi  ruhadarab, például egy régi farmer, amibe szeretnél beleférni, az is motiváló tud lenni hiszen, amikor újra fel tudod venni, az igazi mérföldkő és öröm lesz.

 

3. Okosan használd a mérleget!

A zsírvesztés nem egy lineáris folyamat, melynek során mindig kevesebb lesz a súlyod. Lehet némi hullámzás, ezért ne a napi, hanem a havi adatokat nézd. A legjobb viszont az, ha a mérleget elfelejted, a változásod nyomon követéséhez elég a tükör és egy mérőszalag.

 

4. Rövidtávú célok is kellenek!

Különösen nagy súlyfeleslegnél kisebb célok is kellenek. Próbálj értékelni minden leadott kilót és minden végigküzdött edzést, így a büszkeség és a sikerélmény lendít majd tovább ahelyett, hogy elkeserednél, mert nem olyan egyszerű leadni azt a 10-20 kilót, sőt még az utolsó 5 kiló is szenvedős.

 

5. A lemondások nem örökre szólnak

Az életmódváltás nem azt jelenti, hogy soha többet nem ehetsz azt, amit szeretnél.Ne légy túl szigorú! Persze mindennek megvan a mértéke. Sokan pont emiatt nem vágnak bele, mert az étel körül forog az életük és úgy gondolják, hogy “Mire jó, ha egyfolytában megfosztom magamat a kedvenc ételeimtől?! Te ne gondolkozz így! A Fitness Junkie programban egyébként sem kell lemondanod a kedvenceidről, rengeteg alternatíva van.

 

6. Mérd a változást többféleképpen!

A mérőszalag mellett a tükör és a fotók is jól mutatják, mit értél el máris. Készíts a váltás kezdetekor egy képet, amit majd használhatsz összehasonlításként. Szuper lesz pár hónap múlva ránézni!

 

7. Motiváló könyvek, idézetek

Ha vannak olyan könyvek vagy idézetek, amik motiválnak, kezdd el őket olvasgatni, segíteni fognak.

 

8. Jutalmazd magad, de ne kajával!

Válassz inkább egy ruhát, táskát, edzős fölsőt, manikűrt vagy bármit, ami jó kedvre derít és segít, hogy csinosnak érezd magad.

 

9. Légy tagja egy társaságnak!

Keress a közösségi médiában csoportokat, motiváló bloggereket vagy egyszerűen csak számodra érdekes, diétás tartalmakat. Ezek nemcsak ötletadóként, de motivációként is jól működnek. Ezekre a tippekre a legjobb oldalt ITT találod illetve Instagramon keresd a fitnessjunkiehu-t és Facebookon a Fitness Junkie MOVEMENT csoportot.

 

10. Keress valakit, aki melletted áll és támogat!

Beszélj a terveidről, mondd el azoknak, akik közel állnak hozzád, hogy ez neked mennyire fontos. Keress olyanokat, akikkel beszélhetsz a rosszabb napokon. Azokat pedig zárd ki, akik visszahúznak vagy leszólják, amit csinálsz, mert szerintük van fontosabb dolog is a kinézetnél. Erre  a legmegfelelőbb , legösszetartóbb csoport a Fitness Junkie MOVEMENT, csatlakozz Te is ITT.

 

Valósítsd meg az álmaidat a Fitness Junkie programok segítségével!
Életmód, Lélek, Lélek fitnesz - 2018. január 3.
Megosztom Facebookon!