5 érv az otthoni edzés mellett

Azt, hogy a sport milyen fontos mindannyian tudjuk. Mégis rengetegen mondják azt, hogy nincs idejük edzeni. Munka után nem esik útba a konditerem, és egyébként is, semmi kedvük és energiájuk egy nehéz nap után még izzadni, hogy utána hazazuhanjanak, ahol várja őket a család, a házimunka, a gyerekek. Számukra és mindenki más számára is optimális az otthoni edzés.

Az otthoni edzésnek sok előnye van.Természetesen ide is kell az elhatározás, anélkül ez sem megy. Ha ez megvan, csak a megfelelőedzésprogramot kell kiválasztani,egy motiváló online csapatot kell találni, és rendszert csinálni az otthoni sportolásból. Ha te ezt olvasod, akkormindezt már meg is találtad a Fitness Junkie otthoni edzésprogramok és inspiráló közösség által. ????

Az otthoni edzésről vannak negatív vélemények is, miszerint könnyebben elnapolni, nem lehet megfelelően végezni a gyakorlatokat. Hidd el,  a Fitness Junkie Movement egy nagyon motivált és inspiráló közösség, téged is segíteni fognak abban, hogy ne hagyd ki az edzéseket- Az edzésprogramok mind videókkal és instrukciókkal ellátottak, így egyszerűen követhetőek és felhívják a figyelmet arra, hogy hogyan is kell helyesen kivitelezni az egyes gyakorlatokat.

 

És most jöjjenek az ígért érvek!

 

Megspóroljuk a bérlet és az üzemanyag, bérlet árát

Nem kell azon gondolkoznunk, hogy hetente hányszor menjünk vagy hány alkalmas bérletet vegyünk, és hogyan logisztikázzuk ki az útvonalat, hiszen csak haza kell mennünk, esetleg, ha reggel edzünk, akkor csak kikelünk az ágyból és már kezdhetjük is.

 

Időt is spórolunk, nem csak pénzt

Az otthoni sportolás másik előnye, hogy helyben van, vagyis nem kell villamosra, metróra szállnunk, vagy kocsiba ülnünk, bringára pattannunk és elmennünk a terembe, hanem otthon bármikor nekiláthatunk az edzésnek. Csak azt kell kitalálnunk, hogy mikor érünk rá: keljünk egy-két órával korábban reggel, vagy munka után hazaérve vegyük fel az edzőruhánkat.

 

Vizslató tekintetek kísérete nélkül

Sokan nem szeretik, ha sportolás, a különböző feladatok elvégzése vagy izzadás közben látják mások. Otthon azonban senki nem lát, magunkra csukjuk a szobaajtót, vagy kihasználjuk, hogy éppen senki nincs még odahaza, és a kertben, a füvön, egy szőnyegen végre hódolhatunk a mozgás élvezetének.

 

Tisztaság

Otthon a saját szőnyegünket, saját súlyzónkat használjuk vagyis biztos, hogy nem fogdosta senki koszos kézzel a sporteszközeinket. Bármikor kiszaladhatunk a mosdóba kezet mosni, és edzés után csak a miénk a fürdőszoba, ahol kényelmesen letusolhatunk, hajat moshatunk, szépítkezhetünk.

 

Edzős ruha

Nálunk nőknél ez is nagy dilemma, hogy a héten ne menjünk mindig ugyanabban a szettben edzeni, ezért törekszünk arra, hogy minél több szettünk legyen, már pedig az ilyen ruhadarabok nem olcsók. Otthon megspórolhatod, ezeknek az árát is, hiszen senki se fog látni, akár a legrégibb nyúlott polódba vagy nadrágodba is sportolhatsz.

Életmód - 2017. december 21.
Megosztom Facebookon!