5 ok arra, hogy felkelj és elindulj!

Miért érdemes belekezdeni az edzésbe és az egészséges életmódba? Ebből a rövid kis cikkből most kiderül, és kaphatsz belőle egy kis motivációt, hogy elkezdhesd!

1.Minél több az izom rajtad, annál több kalóriát égetsz el! Sokan panaszkodnak, hogy a kor előre haladtával egyre nehezebb fogyni! Valóban, ahogy idősödünk, az anyagcserénk lassul és egyre kevesebb rajtunk az izom. Az edzés hatására ez a folyamat megállítható, sőt…testünket még 30-40 évesen is egy igazi zsírégető gépezetté tudjuk tenni.

2.Ha most felépítesz egy egészséges, fittebb életet, a tested meghálálja hosszútávon is!  Egyikünk sem szeretne mások segítségére szorulni a későbbiekben, szeretnénk minél több ideig minőségi életet élni. Ha már egyszer felépítettél egy fitt fizikumot, később könnyebb lesz újraépíteni és fenntartani őket! Építs egy erős és egészséges testet fel ma, és meglátod, nem csak egy napig fog ez az erő megmaradni. A fitneszről ugyanez mondható el. Soha nincs késő elkezdeni edzeni. Az idősebb éned meg fogja köszönni, hogy fiatalként edzettél és egészségesen éltél!

3.Az edzés okosabbá tesz! A rendszeres testmozgás javítja a kognitív funkciókat, az emlékezetet, és a memóriát is!

4.Segít legyőzni a betegségeket! Bizonyított tény, hogy, aki rendszeresen sportol, annál kevésbé valószínű, hogy megbetegszik. Ha ez mégis előfordul, hamarabb meggyógyul, mint egy olyan, aki nem sportol.

5.A sport javítja a szexuális életet! Az edzés serkenti a „boldogság hormonokat” a szervezetedben, ami miatt energikusabbnak és vonzóbbnak érzed magad. Minél fittebb vagy, annál több az energiád!

És hogy engem mi motivál? Videóban összefoglaltam nektek, hogy én miért kezdtem el sportolni és mit adott nekem az edzés!

https://www.youtube.com/watch?v=3lH_0z2ldEo

Egyéb - 2017. január 8.
Megosztom Facebookon!