Ha most döntesz úgy, hogy változtatsz az életeden!

Ez a bejegyzés azoknak íródott elsősorban, akik most indultak el a Fitness Junkie 8 hetes kihíváson. De azt gondolom, hogy azok is erőt meríthetnek belőle, akik egyedül vágnak bele ebbe a kalandba. Igazából mindenkinek szól, aki új, izgalmasabb életet szeretne élni és eldöntötte, hogy tesz a céljaiért és változtat a mostani életén.

A kihívások csak bátorítanak!

Fontos az, hogy az elején ne ijedj meg a kihívásoktól. A komfort zónád garantálja a megszokott helyzeteket, de ha igazi motivációra vágysz, akkor kihívásokat kell keresned! Ne érts félre, nem arra gondolok, hogy rögtön fejest kell ugrani az életmódváltás tengerébe, hanem szépen fokozatosan kell átszoktatnod magad arra, hogy az egészséges életmód a napjaid részévé váljon. A 8 hetes kihívás sokat fog neked segíteni abban, hogy lépésről lépésre ismerkedj meg ezzel az új életformával.

Ne legyenek túl nagy elvárásaid!

Ha eddig egészségtelenül életél és a mozgás sem volt része a mindennapjaidnak, akkor nagyon fontos, hogy tudatosítsd magadban: a változáshoz idő kell. Ha évekig gyorskaján éltél, akkor bizony most ki kell várnod, amíg az évek alatt lerakódott méreganyagok eltávoznak a szervezetedből. Türelmesnek kell tehát lenned. Viszont nagyszerű hírem van: nem kell lemondanod a finomságokról. Sőt! Szinte ugyanúgy ehetsz bármit, csak az egészségtelen hozzávalókat, csupa egészséges finomságra cseréljük.

Csak magaddal foglalkozz!

A másik legfontosabb dolog, amit be kell tartanod a 8 hét alatt, hogy ne figyeld mások életét. Ne hasonlítgatsd magad azokhoz, akik már hónapok vagy évek óta edzeni járnak és odafigyelnek az étkezésükre. A saját utadat járd, és csak azt kövesd figyelemmel. Mindenképp legyen előtted egy cél, egy motiváló személy, aki erőt ad, de ne érezd magad soha kevesebbnek azért, mert még nem tartasz ott, ahol ő. Még csak a kezdetek kezdetén jársz, de gondolj arra, hogy ezek a személyek és mindenki más is elkezdte valahol. Légy büszke arra, hogy te is belevágsz!

Magadért tedd!

Legyen az életmódváltás egy olyan dolog az életedben, amit csak és kizárólag saját magadért csinálsz. Azért fontos ez, mert ha másoknak akarsz megfelelni, akkor nem lesz meg az a motiváló erő, ami majd túllendít a nehézségeken. Bosszantani fog, hogy ez az egész nem rólad szól, hanem valaki másról. Mindig gondolj arra, hogy milyen jól fogod magad érezni néhány hét múlva. És közben pedig nem kell túlhajtanod magad, vagy lemondanod a kedvenc ételeidről sem.

 

„A sikeres ember azon dolgozik, hogy jobbá tegye a saját életét,

a hétköznapi ember megfigyeli az eseményeket,

a sikertelen ember pedig másokról beszél.”

 

Ne félj attól, hogy most új életet fogsz kezdeni. Ez egy nagyon izgalmas időszak lesz, amivel teljesen átírhatod a jelenlegi életedet. Ne gondolkodj túl sokat , egyszerűen csak tedd a dolgod és az eredmények hamar jönni fognak.

Csak pozitív társaság!

Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik támogatnak és segítenek neked abban, hogy elérd a céljaidat. Lesznek, akik ellenezni fogják az ötletedet és úgy gondolják, hogy sosem fog sikerülni, amit elterveztél. Ne hallgass rájuk. Próbáld meg elmagyarázni nekik, hogy miért vágtál bele ebbe az egészbe, és kérd a megértésüket. Ha ezek után is úgy érzed, hogy csak visszahúznak, és elbizonytalanítanak, akkor keress pozitív, megerősítő társaságot. Azt gondolom, ha tagja vagy a Fitness Junkie táplálkozási programom csoportjának vagy a Fitness Junkie MOVEMENT csoportnak, akkor ezt már ki is pipálhatjuk! Szerintem nincs még egy ilyen fantasztikus közösség, ahol az emberek ennyire segítőkészek, motiválóak és kedvesek! Ugye Te is így gondolod?

Ápold a kapcsolataidat!

Annak ellenére, hogy most új életmódba kezdesz, sose felejtsd el ápolni az emberi kapcsolataidat. Mindig szakíts időt arra, hogy a barátaiddal találkozz, hiszen ekkor igazán ki tudsz kapcsolni és töltődsz energiát. Mindannyiunknak szüksége van erre.

A pihenés legalább olyan fontos, mint az edzés! 

Ahhoz, hogy sikeresen életmódot tudj váltani, és beinduljon a fogyás, sok energiára lesz szükséged. Éppen ezért fontos, hogy mindig jól kialudd magad. Sokan úgy gondolják, hogy 4-6 óra alvás bőven elég, de hidd el, nem így van. Kutatások bizonyítják, hogy sokszor azért nem indul be a fogyás, mert nem alszol legalább 7-8 órát. Ha úgy érzed, hogy este nem bírsz elaludni, mert még mindenféle teendőn jár az agyad, akkor a legjobb megoldás, ha esti rituálét alakítasz ki. Hallgass meditációs zenét, a telefont tedd minél messzebbre az ágyadtól és lefekvés előtt már ne azt nézegesd. Helyette készíts egy nyugtató teát, és olvass legalább néhány oldalt egy könyvből.

A pihenésnek más módja is van. A rohanó mindennapok mellett a hétvégén szánj néhány órát arra, hogy csak magaddal foglalkozz. Legyen ez a jutalom azért, mert a héten mindent megtettél azért, hogy közelebb kerülj a célodhoz. Fizess be egy masszázsra, vegyél egy új edzős felsőt, ha pedig úgy érzed, hogy most erre vágysz a legjobban, akkor nyugodtan egyél valami olyat, ami egyébként nincs benne táplálkozási programban. Ez nem számít csalásnak, ha egyébként szépen követed a programban leírtakat. Ennyit megérdemlünk!

 

 

Életmód, Lélek, Lélek fitnesz - 2017. március 19.
Megosztom Facebookon!