2 kilót híztam 1 nap alatt! Mit csinálok rosszul?

Semmit!

A súly nem egyenlő a zsírral!

Mostanában rengeteg levelet kapok tőletek, hogy a mérleg egyik nap ennyit mutat, majd két nappal később akár 2-3 kilóval többet. Hidd el! Átérzem a csalódottságod, az aggodalmad…de nincs okod a kétségbeesésre! Ezek alap dolgok és már biztos tudod, de amikor az ember meglát egy ilyen “hízást” a mérlegen, akkor hirtelen hajlamos elfelejteni, hogy ez mi miatt alakulhat ki.

A képen 2,3 kiló zsírt látsz! Már csak ebből is láthatod, hogy szinte lehetetlen pár nap alatt felszedni ennyi zsírt. Ha éppen fogyás a célod, de néha magasabb számot látsz a mérlegen, az koránts sem jelenti azt, hogy nem haladnál.

Csupán annyi történt, hogy megnőtt a súlyod! A súlyod, ami mutatja a megevett étel tömegét, ami éppen a gyomrodban van. A vizet, amit megittál és még nem ürült ki. A súlyodhoz hozzátartozik a csontozatod is, aminek sűrűsége súlyzós edzés hatására nő. Az izmaidnak is súlya van, ami edzés hatására szintén változik. Súlya van a víznek, amit visszatart a tested, mert sós ételeket ettél, azok a bizonyos női napok vannak, hormonális változások mennek végbe a testedben. És vizet tart vissza a tested, mert fizikálisan, mentálisan vagy érzelmileg stresszes vagy! Növekedhet a súlyod, ha nem vagy elég kipihent!

Ne aggódj a súlyodon, hiszen látod…a stressz csak ront a helyzeten! Ne ebben mérd a változást! Centik, ruhák és a tükörkép…de ami ennél is fontosabb…hogyan érzed magad a bőrödben!

És ha legközelebb mégis a mérlegre állnál és épp kiakadnál a látvány miatt, miközben mindent megteszel a bomba alakért, jobb közérzetért…akkor remélem eszedbe jut ez a kis ábra!

Életmód - 2017. október 3.
Megosztom Facebookon!