5 diéta baki, amit ne kövess el!

1. Divatos diéták

A legtöbb trendi diéta sajnos a  nagyon szélsőséges táplálkozást részesíti előnyben. Ez gyakran azt jelenti, hogy valamilyen igazán fontos élelmiszercsoport rendszeres és megfelelő fogyasztása a háttérbe szorul. Így könnyen lebetegedhetsz, hiszen hamar vitaminhiányos állapotba kerülhet a szervezeted.

 

2. Fogyasztó csodaszerek

-12 kg egy hónap alatt? Ne dőlj be ezeknek a termékeknek azért, mert ismert emberekkel próbálják eladni magukat. Fogyasztó csodaszer nem létezik! Illetve igen- ha megfelelően táplálkozol és sportolsz, hidd el meg lesz az eredménye!

 

3. Ne koplalj! 

A koplalással csak a nehezen megszerzett izomtól szabadulsz meg. Nem tartható hosszútávon és a végén azt fogod észrevenni, hogy bár a mérleg kevesebbet mutat, valójában nem érzed jól magad a bőrödben! A fogyáshoz valóban kalóriadeficitre van szüksége a szervezetnek, de ez nem jelenti azt, hogy éheztetned kell magad. Szeretnél segítséget abban, hogy mennyi kalória ideális számodra az egészséges fogyáshoz? Szeretnél feszes, tónusos testet miközben jókat eszel? Itt találsz segítséget! 

 

4. Este 6 utáni étkezés

Biztosan sokszor hallottad, hogy este 6 után ne egyél semmit, de gondolj csak bele abba, hogy az utolsó étkezésedet után hány óra telik el a reggelidig. A kalóriafelhasználás éjszaka is zajlik. Válassz vacsorára egy könnyed salátát egy szelet sovány hússal!

 

5. Irreális mennyiségű fogyás

Szintén hiba,  amit elkövethetünk, hogy irreális mennyiségű fogyást tűzünk ki célul! Sokan esnek abba a hibába, hogy nem saját magukhoz mérik a testtömegüket, hanem az idealizált ismerőshöz,sztáréhoz. Ha valaki mondjuk a reális 5 kiló helyett 10 kilót szeretne fogyni, az bizony kizárólag koplalással és olyan mértékű sporttal lehetséges, amely hosszú időn keresztül nem tartható fenn: tehát valamikor abba marad vagy erősen lecsökken ez a diéta, ebben az esetben viszont szépen visszakúsznak a leadott kilók! Ne fogyókurázz, válts életmódot!

Egyéb, Életmód - 2017. december 21.
Megosztom Facebookon!