Az a fránya mérleg…

Nem tudom mi van velünk, de úgy érzem, ahogy elment a jó idő és a kedvünk egyébként is kezd borúsabb lenni, mi nők keresünk még valamit, amivel lehúzhatjuk önmagunkat.

A mérleg pedig erre nagyszerű!!! Tényleg, a leggonoszabb kis találmány, amit ember ki tudott találni! Mi nők pedig imádjuk sanyargatni magunkat vele.

Persze, pontosan tudjuk ( mert Szandra elmondta, és ezer ilyen kép van a neten, és mert mi magunk is átéltük már), hogy a mérleg nem mutat semmit.

Én, aki “tanulmányaim és kutatásaim” miatt az elmúlt évben többször álltam mérlegen, akár naponta is…pontosan tudom, hogy milyen fals képet ad az egész. Volt olyan, hogy 1 perc különbséggel álltam rá és már akkor 1-1,5 kiló volt a különbség…hol pluszban, hol minuszban. Láttam felmenni a mérlegen a számot egy nap alatt 4 kilóval ( nem…egy nap alatt nem szedsz fel 4 kiló zsírt, még ha a Mekiben töltötted az egész napot, akkor sem….és én nem is jártam arra).

Hagyjuk, hogy egy ilyen kis hazug dög befolyásolja a napjainkat, a hangulatunkat és legfőképp az önértékelésünket.

Mintha a kapcsolatunkban több szeretetet, megbecsülést kapnánk akkor, ha két kilóval kevesebbet mutat. Mintha bármit elárulna a fittségünkről. Mintha tényleges összefüggés lenne a szépségünk és aközött, hogy mit mutat a mérleg. Mintha nagyobb numerák lennénk az ágyban csak azért, mert már nem 7-el kezdődik a súlyunk, hanem 6-al.

Ha így van…akkor nem a mérleggel van a baj…hanem velünk, a kapcsolatainkkal és az önérétékelésünkkel.

És valamit elárulhatok neked…az önértékelés nem jön egy számtól, nem jön a mérlegen mért eredményektől. Ha nem találod meg magadban a boldogságot, akkor nem leszel szimplán az…mutasson bármit is a mérleg.

Le a mérleggel!

Töltsünk több időt azzal, hogy megszeressük, akik vagyunk!

Cselekedjünk ezért! Étkezzünk egészségesen ezért! Sportoljunk ezért!

 

Kép: Ismeretlen

Életmód, Lélek, Lélek fitnesz - 2017. szeptember 27.
Megosztom Facebookon!